Fundatia Edelweiss a donat electrocasnice Asociatiei Humanitas

Reprezentanţii Fundației Edelweiss, împreună cu Valentina Buliga, Ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei au vizitat din nou Asociaţia pentru Persoane cu Dezabilități de Intelect “Humanitas” din Moldova. De această dată ei au venit pentru a oferi Asociaţiei un set de electrocasnice inclusiv un frigider şi un televizor. Tot în cadrul vizitei, reprezentanții fundației Edelweiss şi Valentina Buliga au văzut cum se organizează seminarele pentru voluntarii Asociației “Humanitas”.

“Prin ceea ce facem încercăm să cream condiţii cât mai bune de trai pentru copiii cu dezabilităţi. Aducem sincere mulţumiri atât Fundaţiei cât şi Ministerului Muncii pentru ajutorul care ne este acordat” a menţionat Aurelia Racu, Preşedintele APDI Humanitas.
Valentina Buliga a remarcat faptul ca „Asociația Humanitas, prin proiectele pe care le realizează, aduce o serie de beneficii familiilor care cresc copii cu dezabilitați inclusiv creează o imagine pozitivă a Republicii Moldova atât pe plan național cât și internațional“.
Asociaţia pentru Persoane cu Dezabilităţi de Intelect “Humanitas”a fost fondată prin Hotărârea Guvernului RM Nr. 703, din 19 decembrie 1991 şi este constituită din specialişti şi părinţi care au în grijă persoane cu dezabilităţi. Aceasta activează în bază de voluntariat şi promovează cu succes drepturile şi ideea de şanse egale pentru persoanele aflate în dificultate prin consolidarea eforturilor tuturor factorilor responsabili şi interesaţi în asigurarea securităţii economice, juridice, sanitare şi umanitare.